Kulturpunkt

iPad Template

Agency: 15 Meanings
Design: Geir Solem Lysbakken, Claus Martin Torp

Example of design concept is with content from «Hår» (Hair) exhibition inNordiska Museet in Sweden. KulturPunkt Is a collaboration between several museums and Kulturrådet.

This project started as a App designed for iPad but has been further developed for smartphones and web.

Digital presentation for museums

KulturPunkt er en løsning for digital formidling til utstillinger, mobil, nettbrett og web, og er en del av KulturITs økosystem. Løsningen består av et brukervennlig og enkelt administrasjonsgrensesnitt for innlegging av informasjon. Publikum får opp innhold på mobil eller på fastmonterte iPader som kan benyttes i utstillinger. I tillegg har løsningen et API hvor en kan utvikle egne formidlingsløsninger basert på samme system.

Et kulturpunkt er et informasjonspunkt og kan eksempelvis være en gjenstand, bygning eller person knyttet til et geografisk sted. Punktet kan beskrives med innhold som tekst, lyd, film, bilder og/eller lenker til andre kilder. Dette gjør det fleksibelt å bygge innhold tilpasset den utstillingen eller den konteksten punktet er en del av.

Et kulturpunkt kan enten vises alene eller sammen med flere som en del av en liste, på et kart, som en del av en tur eller et tema. Det gjør at det er fleksibelt å tilpasse løsningen på museet. Gjennom kulturpunktene kan publikum få tilgang til kunnskap som beriker museumsopplevelsen.